Skiffa & lokale ambacht

We zijn verheugd om je verder mee te nemen op onze reis op zoek naar lokale en duurzame leveranciers. We geloven in het ontmoeten van onze partners en de kracht van lokale samenwerkingen omdat dit invloed heeft op de kwaliteit en duurzaamheid van onze producten en omdat het ons werk nog leuker maakt. Er is zoveel te leren van de mensen en partners om ons heen. 


De kracht van duurzaam en lokaal


De Skiffa-filosofie is simpel maar krachtig: waar mogelijk, produceren we lokaal en duurzaam. Deze keuze stelt ons in staat om niet alleen de lokale economie te ondersteunen, maar ook om een directe verbinding te hebben met de gemeenschap waarvoor we produceren. Dit lukt ons overigens niet altijd en het is goed om te erkennen dat de duurzaamste oplossing niet altijd om de hoek ligt. 


Het vinden van lokale leveranciers


Onze zoektocht heeft ons naar speciale bedrijven geleid. We zijn trots om te delen dat we  de enige Nederlandse wevers hebben gevonden voor onze labels (en we hopen dat iedereen ons kopieert). In onze inspanning om lokale ambachtslieden te betrekken, hebben we ook besloten om gebruik te maken van thuisnaaisters voor onze nieuwe productlijn. Deze experts brengen niet alleen hun unieke vaardigheden in, maar voegen ook een persoonlijke ‘touch’ toe aan elk stuk dat we creëren. En tot slot hebben we voor onze boeien we een kleine productielocatie gevonden die zich vlakbij het water bevindt. 


We zijn vastbesloten om onze producten te blijven verbeteren en tegelijkertijd onze verbintenis met lokale ambachtslieden en duurzame oplossingen te versterken en verbeteren. Mocht je ideeën hebben, deel ze gerust met ons.  


We kijken uit naar de toekomst, op naar meer ontmoetingen met speciale ondernemers en bedrijven in de buurt.