De oorsprong van Skiffaboei

Waarom Skiffaboei?

Skiffaboei is ontstaan uit een diepgewortelde passie en een brandend verlangen om iets te veranderen. We zijn open water zwemmers die zorgvuldig omgaan met de natuur om ons heen, en we zagen dat er iets ontbrak in de markt. Tot voor kort ontbrak er in Nederland een zwemboei die niet alleen veiligheid bood, maar ook duurzaam en mooi was.

Onze reis begon met de drang om iets te creëren dat verder ging dan de conventionele zwemboeien. We wilden duurzaamheid tot in de kern van ons product laten doordringen. Elk element van de Skiffaboei is zorgvulding, met de focus op minimalisme en herbruikbaarheid. Tot op heden hebben alleen het ventiel niet duurzaam kunnen ontwikkelen. We wilden niet alleen een product maken, maar een statement dat iedereen kon inspireren om bewuste producten te kopen.

Maar het gaat niet alleen om de boei. Het gaat om een beweging die we in gang willen zetten. Daarom hebben we onze toewijding aan duurzaamheid en esthetiek uitgebreid naar nieuwe producten. Dit betekent dat deze zomer onze Skiffaboei T-shirts voor het eerst te bewonderen zijn op de Nederlandse stranden.

Onze motivatie werd nog eens versterkt door het tragische over een watersporters in nood in de Noordzee. Dat was een extra 'push' om te besluiten een boei te maken. Daarom doneren we ook een deel van de opbrengst van elke Skiffaboei aan de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), omdat we willen bijdragen aan de veiligheid en bescherming van iedereen die van de wateren geniet.

Het pad naar de verwezenlijking van onze droom was niet gemakkelijk. Het duurde bijna 12 maanden vol toewijding en samenwerking met getalenteerde partners zoals Djouke en Andre uit Enkhuizen om de eerste Skiffaboeien te produceren. En nu, dit jaar, zullen onze boeien voor het eerst drijven in de Noordzee en de Nederlandse meren.

Deze reis heeft ons vreugde en trots gegeven. We zijn trots om de allereerste duurzame Nederlandse zwemboei te presenteren, en we kijken ernaar uit om deze mijlpaal met iedereen te delen.